Het schietsportcentrum is gelegen aan de Sportlaan 13 te Drachten, aan de Rijksweg A7.

Ons schietsportcentrum heeft de volgende faciliteiten;

Algemeen:

• kantine
  • keuken
  • kantoren
  • vergaderruimte
  • cursusruimte
  • magazijn
  • schietbanen

Schietbanen:

• 10m baan lucht
  • 25m baan lucht/klein/groot kaliber
  • 50m baan lucht/klein/groot kaliber

Het schietsportcentrum kent 7 schietpunten van 25m en 7 schietpunten van 50m. Er zijn 5 verwarmde schietpunten voor luchtwapens op de 10m baan.

Alle schietbanen zijn voorzien van een automatisch kaartentransportsysteem, een
moderne luchtzuiveringsinstallatie en een zandkogelvanger, waardoor met vrijwel alle toegestane kalibers de schietsport te beoefenen is. Het uitgebreide arsenaal aan verenigingswapen is hier een afspiegeling van en deze staan gratis ter beschikking van de leden.

Niet alleen de moderne accommodatie onderscheid SV Drachten van vele andere
schietsportverenigingen, maar ook het feit dat haar leden op dinsdagavond,
donderdagavond en zaterdagochtend gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Voor de schietsportdisciplines die vanaf de baanzool worden verschoten zoals, DSR, IPSC en militair pistool kunnen leden van SV Drachten gemiddeld 2x per maand op zondagochtend terecht.