Het schietsportcentrum is gelegen aan de Sportlaan 13 te Drachten, aan de Rijksweg A7. Er is voldoende eigen parkeergelegenheid aanwezig.

Het schietsportcentrum kent 7 schietpunten van 25m en 7 schietpunten van 50m. Er zijn 6 schietpunten voor luchtwapens op de 10m baan.

Alle schietbanen zijn voorzien van een automatisch kaartentransportsysteem, een
moderne luchtzuiveringsinstallatie en een zandkogelvanger, waardoor met vrijwel alle toegestane kalibers de schietsport te beoefenen is. Het uitgebreide arsenaal aan verenigingswapens is hier een afspiegeling van en deze staan gratis ter beschikking van de leden.

Niet alleen de moderne accommodatie onderscheid SV Drachten van vele andere
schietsportverenigingen, maar ook het feit dat haar leden op dinsdagmiddag, dinsdagavond, donderdagavond, vrijdagavond (om de week op de even weken) en zaterdagochtend gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Kijk hier voor de openingstijden. Voor de schietsportdisciplines die vanaf de baanzool worden verschoten zoals, DSR, IPSC en MP/SP kunnen leden van SV Drachten gemiddeld 2x per maand op zondagochtend terecht. Op de zaterdagmiddag is er 1x per maand Steelplate schieten.

We beschikken over een gezellige kantine met bar, een keuken en een vergader en cursusruimte. In zowel de bar als bij de griffiers kan met Pin en contant worden betaald.