Militair Pistool

De discipline Militair Pistool wordt geschoten met een groot kaliber pistool. Dat betekent dat een deelnemer aan deze discipline binnen de vereniging als groot kaliber schutter is erkend. Bij de discipline Militair Pistool wordt de schutter beproefd op snel- en verdeelvuur en precisie vaardigheden. De sessies zijn zowel voor schutters die willen trainen voor officiële wedstrijden en zeker ook voor leden die graag kennis willen maken met deze discipline. Militair Pistool maakt gebruik van 3 schijven en kent naast het staand schieten ook een stage waarbij geknield wordt geschoten.

Service Pistol
Bij de discipline Service Pistol wordt alleen staand geschoten en wordt gebruik gemaakt van twee schijven. Een ander belangrijk verschil is dat de discipline Service Pistol zowel in een groot- als in een kleinkaliber-variant wordt beoefend. Voor de discipline met grote kalibers wordt gebruik gemaakt van de reeds bestaande Militair-Pistoolschijf en voor de kleinkaliber-variant wordt gebruik gemaakt van dezelfde Militair-Pistoolschijf maar dan verkleind tot 60% van de originele Militair-Pistoolschijf.
Het voordeel van ook een kleinkaliber-variant in deze discipline is dat ook beginnende schutters die in het kader van de fasering, in de eerste tijd van hun lidmaatschap uitsluitend kleinkaliber pistool mogen gebruiken, ook deze discipline kunnen beoefenen. Op de zondagen worden altijd beide disciplines geschoten waarbij het
streven is om iedere deelnemer twee keer een serie te laten schieten.

Goed om te weten

Iedere 1e en 3e zondag van de maand is er de mogelijkheid om mee te trainen in de disciplines Militair Pistool en Service Pistol. Beide disciplines combineren precisie en tijd in 4 stages met meervoudige doelen

Naast de training voor de officiële wedstrijden is er ook een interne competitie opgezet. Bij vijf keer deelnemen aan MP/SP heb je ook voldaan aan de eis voor het schieten van een wedstrijddiscipline. De inleg bij deelname is 6,- euro (baanhuur, kaartverbruik).