Vraag: Waar is het schietsportcentrum te vinden?
Antwoord: Het schietsportcentrum staat aan de Sportlaan 13 en maakt onderdeel uit van het sportcomplex de Sportlaan aan de Eikesingel. Het gebouw heeft een prominente plek aan de rijksweg A7 en is makkelijk te bereiken via afslag Drachten-Centrum/ Drachten-West (29). Meer / routeplanner.


Vraag: Kan ik voor ik lid word een keer komen kijken?
Antwoord: Geïnteresseerden kunnen tegen betaling van € 25,- (dit is inclusief 25 stuks klein kaliber patronen) onder begeleiding van een instructeur zelf schieten. Het programma bestaat uit uitleg over de schietsport en schieten met een grendel geweer.
Deze € 25,- wordt verrekend wanneer je je aanmeldt als lid.
Belangstellenden onder de 18 jaar ontvangen hiervoor luchtbuks kogeltjes. Komt je langs zonder afspraak, dan is het hoogst waarschijnlijk niet mogelijk om zelf te schieten, neem daarom eerst contact op met de introductiecomissie.


Vraag: Hoe kan ik lid worden van SV Drachten?
Antwoord: Details over het traject om volwaardig lid te worden kun je vinden op de pagina lid worden.


Vraag: Hoe oud moet ik zijn om lid te worden?
Antwoord: Lid worden van SV Drachten kan al vanaf 8 jaar. Tot 18 jaar mogen jeugdleden uitsluitend met een luchtwapen schieten en vanaf 18 jaar ook met een klein kaliber wapen.


Vraag: Is schieten duur?
Antwoord: Nee, schieten is niet duur, de contributie is € 122,- (t/m 18 jaar) of € 229,- per jaar. Hiervoor kun je tot 4x per week onbeperkt schieten in ons schietsportcentrum. Ook is het mogelijk om de verenigingswapens gratis te gebruiken (zie ook de vraag hieronder). Voor meer informatie zie de speciale pagina over de kosten.


Vraag: Heb ik een eigen wapen nodig?
Antwoord: Nee, je hebt geen eigen wapen nodig. SV Drachten beschikt over klein kaliber en groot kaliber pistolen, revolvers en geweren. Wanneer je lid bent van SV Drachten kun je deze verenigingswapens gratis gebruiken.


Vraag: Kan ik SV Drachten sponsoren?
Antwoord: Het is uiteraard mogelijk om SV Drachten financieel te steunen.
U kunt bijvoorbeeld een reclamebanner van uw bedrijf (laten) paatsen op een prominente plek in ons schietsportcentrum of reclame tonen op ons digitale narrowcasting scherm in de kantine en je kunt lid worden van de club van €100,-, hiervoor kunt u contact op te nemen met het bestuur.


Heb je een vraag die hierboven niet beantwoord is, neem dan contact met ons op.