Verlofaanvraag

Eenieder die een jaar of langer volwaardig lid is van SV Drachten mag voor het verbeteren van het resultaat een eigen wapen op verlof (WM4) laten zetten, rekening houdend met de fasering van vuurwapens voor gebruik in de schietsport.

Met de gegevens van het wapen en de verkoper (o.a. verlofnummer en verlofdatum in geval van particulieren of erkenningnummer en erkenningdatun in geval van een wapenwinkel) en recente schietboekje(s) kan een afspraak met de secretaris of voorzitter gemaakt worden voor het aanmaken van een aanvraagformulier (WM3) tot het verkrijgen van een verlof. Dit is een verklaring van de vereniging om bij de politie een verlof (WM4) aan te kunnen vragen.
Bij de eerste aanvraag van een verlof is ook een formulier ‘C4’ nodig, deze kan zelf worden ingevuld.

Bij iedere aanvraag van een verlof zal door de voorzitter of secretaris worden gekeken of er wordt voldaan de de verplichting tot het schieten van competitie.

Vervolgens zal je een intakegesprek bij de politie gemaakt moeten worden en zal justitie een screeningsonderzoek uitvoeren. Dit onderzoek is uitgebreider dan die voor de Verklaring Omtrent het Gedrag.

Ook zal de politie een controle uitvoeren naar de toekomstige opslagplaats van het wapen. Dit moet aan muur of vloer bevestigde kluis zijn met een apart afgesloten compartiment voor munitie.

Het verlof (WM4) wordt samen met een formulier tot verkrijging (WM2) afgegeven. Zolang het wapen nog niet in bezit is dienen beide documenten elkaar te complementeren. Wanneer het wapen bij de particulier of winkel opgehaald wordt moet het formulier tot verkrijgen (WM2) getekend en aan de verkoper overhandigd worden.

Inlichtingenformulier eerste aanvraag wapenverlof C4

Comments are closed.