Wapens

Verenigingswapens:
Leden en aspirant-leden die geen eigen wapens hebben kunnen gratis gebruik maken van de verenigingswapens. De bijbehorende munitie is te koop op het schietsportcentrum.
De vereniging bezit onder andere pistolen, revolvers, geweren en karabijnen in zowel grootkaliber als kleinkaliber.

Luchtdrukwapens:
Het schieten met luchtgeweer en –pistool (“luchtschieten”) wordt vaak gezien als een gemakkelijke opstap naar de schietsport. Er is geen wapenvergunning nodig en met weinig kosten is het al mogelijk om met groot plezier aan spannende wedstrijden deel te nemen. Het luchtschieten is daarom veel meer dan een toegang tot de schietsport. Maar het is ook een volwaardige schietsport, beoefend door junioren en volwassenen. Bij het precisieschieten met luchtgeweer of -pistool staat het doel op 10 meter. Het schietsportcentrum in Drachten heeft voor deze sport een aparte ruimte met maar liefst 5 schietpunten! Top schutters raken de roos (een 10 met een rondje van slechts 1 mm) op 10 meter bijna altijd!

Vuurwapens:
Binnen onze vereniging kan met alle soorten vuurwapens met alle kalibers geschoten worden. Natuurlijk moeten deze wapens wel voldoen aan de wettelijke regels.
Voor het bezitten van een vuurwapen dient u onder andere een verlof aan te vragen, als lid van SV Drachten kunt u gebruik maken van de verenigingswapens.

De meest geschoten vuurwapen disciplines binnen SV Drachten zijn Klein Kaliber Pistool (KKP), Klein Kaliber Revolver (KKR), Klein Kaliber Geweer(KKG), Klein Kaliber Karabijn (KKK), Groot Kaliber Pistool (GKP), Groot Kaliber Revolver (GKR), Groot Kaliber Geweer (GKG), Groot Kaliber Karabijn (GKK), Militair Pistool (MP), Dynamic Service Rifle (DSR), Parcoursschieten (IPSC), Dutch Subgun Competition (DSC) en Historische Wapens.

Vuurwapens zijn geen speelgoed, lees meer over de omgang op Veiligheid in het gebruik van vuurwapens.