Wij vinden het leuk dat je geïnteresseerd bent om lid te worden. Wij raden je aan om eerst een introductie te volgen, daar wordt veel informatie gegeven over de schietsport, je krijgt demo’s en je mag zelf een keertje schieten.  

Aanvraag introductie

Kom je langs zonder afspraak, dan is het hoogst waarschijnlijk niet mogelijk om te schieten. Ben je al lid van een andere vereniging of wil je de introductie overslaan vul dan het onderstaande inschrijfformulier in.

De procedure om lid te worden van SV Drachten en de kosten worden onder het formulier beschreven.

De procedure om lid te worden van SV Drachten

Nadat je het inschrijfformulier hebt verzonden zal de secretaris contact met je opnemen en jou de informatie toesturen voor het aanvragen van een VOG. Een VOG is verplicht om (aspirant)lid te worden. Indien de VOG geregeld is zal de secretaris je uitnodigen voor een intake gesprek. Je wordt eerst aspirant-lid (minimaal 6 maanden), tijdens je aspirant-lidmaatschap krijgt je veiligheidsinstructie en instructie op de voor jou van toepassing zijnde wapens (lucht of klein kaliber). Dit wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid (PVB). Als je de PVB met goed gevolg hebt afgelegd mag je zelfstandig schieten met lucht of klein kaliber. Na minimaal 6 maanden en minimaal 18 schietbeurten kun je via de secretaris het volwaardige lidmaatschap aanvragen. De secretaris zal dan nogmaals met je in gesprek gaan.

De kosten.

Er is een speciale pagina over de kosten, waarin de kosten keurig op een rijtje staan.Heel kort; een lidmaatschap voor een volwassen lid is € 187,- (dat is exclusief de afdracht voor de KNSA van € 42,50 en een jeugd lid ongeveer € 100